סוף סוף התינוק לו חיכית וייחלת הגיע לעולם, אבל זה לא מה שציפית?
את אחרי לידה ואולי לא מבינה למה את לא האישה והאמא המאושרת שחשבת שתהיי?
רגשות רבים עולים ומבלבלים אותך?
אולי את סובלת ממצב רוח ירוד וקשיי שינה, אולי את מרגישה חרדה וחוסר שקט, יכול להיות שאת לא מרגישה חיבור ראשוני עם התינוק שלך כמו שציפית שיהיה, ואולי את מוצפת בתחושות של אשמה וחוסר הבנה למה שעובר עלייך. אולי את גם כועסת על עצמך שלא טוב לך.
פתאום הדברים שהיו לך פעם פשוטים מרגישים בלתי אפשריים.
אולי את גם מרגישה לבד ושהסביבה לא מבינה אותך – את הרי אמורה להיות ממש מאושרת.
תחילת ההורות היא תקופה מאתגרת במיוחד וקשה עבור כל אישה. רוב הנשים מרגישות שינויים קיצוניים במצב הרוח סביב הימים הראשונים שלאחר הלידה וזוהי תופעה נורמאלית שמושפעת מההורמונים המשתנים בגוף.
במידה ואת חווה את הקושי בעוצמה גבוהה מאוד והמצב אינו משתפר עם הזמן,
יכול להיות שאת מתמודדת עם דיכאון אחרי לידה וכדאי לבדוק את זה.
10% מהנשים סובלות מדיכאון אחרי לידה.
זו לא אשמתך וזו לא בושה! זוהי תופעה רפואית מוכרת מאוד, והיא פתירה על ידי קבלת טיפול מקצועי מתאים. ניתן לחוות דיכאון אחרי לידה עד שנה לאחר הלידה.
חשוב מאוד לגשת לטיפול במקרה זה ולא להישאר עם זה לבד.
אני מזמינה אותך ליצור לעצמך מקום בטוח, בו תוכלי לקבל אוזן קשבת ואמפטית, שתבין את עומק הקושי האישי שלך ללא שום שיפוטיות. יחד נחשוב ונראה מה הדרך הנכונה ביותר עבורך להתמודד עם האתגרים העומדים בפנייך.
כל אחת חווה דיכאון או חרדה בצורה שונה. אני כאן בכדי להקל על הקושי ולמצוא יחד איתך את הדרך הנכונה ביותר עבורך לעבור את התקופה הזו, להחלים ממנה ולצאת מחוזקת.
איך זה עובד?
במסגרת הטיפול אנו נפגשות, פעם בשבוע, ביום ושעה קבועים, למשך 50 דקות.
שתי הפגישות הראשונות נקראות פגישות אינטייק (Intake).
בפגישות אלו אני עורכת הכרות מעמיקה איתך. את תספרי לי על הקושי ועל ההתמודדות שלך ונדבר על הציפיות והמטרות שלך מהטיפול. בנוסף, אעביר לך שאלון המעריך את תחושות הדיכאון והחרדה עימם את מתמודדת. יחד, נבנה תוכנית טיפולית שתתאים עבורך.
אחד הטיפולים היעילים במיוחד במקרה של דיכאון אחרי לידה הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT). במסגרת טיפול זה אנו עובדות יחד על המחשבות וההתנהגויות שלך בכדי לעזור לך לשפר את מצבך. הטיפול בדיכאון אחרי לידה הוא ממוקד ויספק לך כלים להתמודדות עם הקושי היומיומי אותו את חווה. במידת הצורך אפנה אותך לגורם המתאים
על מנת לבדוק אם יש צורך בטיפול תרופתי.
ומה עם בן הזוג שלי?
קשה מאוד להתמודד לבד עם דיכאון אחרי לידה ולכן תמיכת בן הזוג או כל גורם תומך אחר (הורים, אחים או חברים קרובים) חשובים ומשמעותיים במיוחד.
בהחלט אפשר שבן זוגך (או גורם תומך אחר) יצטרף למספר פגישות על פי מידת הצורך.
איפה זה קורה?
הטיפול מתקיים בקליניקה שלי בשכונת קטמון בירושלים.
קיימת אפשרות לקבוע פגישות גם בזום או בטלפון.
כמה זה עולה?
עלות פגישה היא 350 ₪.
Comments